21 Ekim 2012 Pazar

Moda

Sinemada da aynı büyü devam ediyordu. Rain Man, Geleceğe dönüş,Elm sokağı,Terminator, Predator gibi filmlerin yapıldığı yıllardı. Bu dönemde yine video playerların yaygınlaşmasıyla Film izleme keyfi yavaş yavaş sinema salonlarından evlere taşınıyordu. Televizyonda ise yalan rüzgarı,Aile ağacı ve Bill Cosby gibi diziler revaştaydı.

Özellikle Sinema ve müzik dünyasındaki bu gelişmeler yıldız odaklı bir moda  yaratılmasına neden oldu dünyaca ünlü starların giydikleri kısa süre içinde insanlar tarafından kabul görüyordu.
1980′LERİN MODASI

80′lerin moda trendini belirlemede Amerikan sinema ve tv dünyası çok etkiliydi. 80’lerin başında erkekler o dönemin çok ünlü bir dizi olan Magnum dizisinin başrol oyuncusu Tom Sellec gibi kalın bıyıklar bırakıyor ve orta uzunluktaki saçları tercih ediyorlardı yine bu dönemde kendine aykırı imaj vermek isteyenler üzerinde ise Heavy Metal Müzik sanatcıları etkiliydi .

80’lerin en moda egsersizi tabiki aerobikti o dönemde aerobic yapan kadınların sıkça giydiği giysi ise renkli dans taytları ve letoardlardı. Kadınların bu taytları giymesindeki en büyük etkenlerden biriside 1983′te çekilen Flash Dancing filmiydi. Filmde azimli ve güzel bir kızın dans okuluna grime mücadelesi anlatılıyordu. kullanılan dans taytları azimli kendine güvenen kadının simgesi olmuştu

80’lerde Televizyonlarda Dallas ve Hanedan dizileriyle beraber geniş vatkalar popülerleşmişti ve bunun sonucu olarak 80’lerin insanları Amerikan futbolu oyuncuları gibi abartılı derecede büyük vatkalar kullanıyorlardı. Bu vatkaların bu kadar popüler olmasında ise dizilerde sergilenen zengin ve güçlü karakterlerin bu vatkaları kullanmasıydı.

1984′de Like a Virgin adllı bir şarkı dünyanın her yerinde popüler olmuştu bu şarkıyla beraberde Madonna. Madonna boynundaki demir haçı ,dağınık saçı, mini eteği ve fileli eldiveni ile 80’lerin asi kadın imajı üzerinde oldukça etkili bir figur olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder